Сидеров иска: Участие на държавата във всички ЕРП-та!

Похвали и премиера за желанието му ЧЕЗ да е изцяло държавно
26
Сидеров иска: Участие на държавата във всички ЕРП-та!
Снимка: БТА

Участие на държавата във всички ЕРП-та, а не само в ЧЕЗ, иска лидерът на "Атака" и шеф на парламентарната група на Обединени патриоти Волен Сидеров.

Според него най-разумният вариант е държавният дял да е 34%, за да може да има блокираща квота и по този начин да гарантира, че българският потребител ще бъде защитен.

Още по темата

Според него приватизацията на енергийните дружества преди години е била порочно отдаване на български дружества на други държави на ниска цена, а последиците от това вече се виждат ясно.

"Държавата трябва да присъства в ЕРП-тата, но какво може да се направи по въпроса и колко ще струва това трябва да каже правителството", коментира Сидеров.

Той похвали премиера Бойко Борисов, който вчера лансира тезата, че дружеството може да стане изцяло държавно.

"Ако Борисов е стигнал до тази идея, мога само да го поздравя и ако обсъжда това като възможност, ще се успокоят всякакви спекулации, които вървят по негов адрес, защото БСП яхна тази тема“, коментира още Сидеров и допълни, че в крайна сметка финансовият министър трябва да направи разчетите колко би струвало това на хазната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Държавно участие И във Лукойл-Нефтохим! По важно е от ЕРП-та!
20
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Интересно каква руска овшорка ви се вее в главата? Откога грузинците станаха руснаци ? Но явно за да се заемете глупостите които натвори Бойко в паниката си сте получили тоста *** опорни точки.
19
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Интересно кой,кой продаде дела на държавата в електро разпределителните дружества ???? Дали бе Бойко?????
18
0
 
3
 
! Отговори
камен преди 6 години
Браво , Сидеров, прав излезе , правете всичко възможно за държавен контрол над чез защото дпс-то и руската офшорка ще ни свалят кожата !
17
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Armagedonи най-важното при крайния потребител ще има реална конкуренция, а не като сегашната измислена либерализация при едрите потребители, между впрочем тази идея им я даде шефа на ЕВН още през 2013 г при протестите, ако тогав ББ беше стартирал това неща, сега на никой нямаше да му пука Гинка ли Минка ли ще копува ЧЕЗ :) както на никой не му пука чия собственост е мрежата на БТК
16
0
 
0
 
! Отговори
Ризван преди 6 години
Банкова сметка депутат превъзпитава! :)))))))
15
1
 
4
 
! Отговори
Гошо преди 6 години
Бойко са о..а!
14
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 14То това е смисъла бе, ЕРП-тата да не са монополисти по отношение на мрежата бе, на много места по света ее така, в Австрия и Германия например, всяка компания може да си положи в каналната мрежа собствени кабелиза доставка до крайния потребител или пък да ползва мрежата на друга компания, въпрос на икономическа ефективност
13
3
 
1
 
! Отговори
До 13 преди 6 години
И как това публично дружество ще се конкурира с ЕРП-тата,които притежават мрежата?
12
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вместо да национализирате ЕРП-тата и да похарчите над 1 млрд за нещо без никакъв икономически ефект, по-добре създайте публично дружество с тези пари, което директно да влезе в конкуренция със съществуващите дружества, това ще доведе до реално демонополизиране на пазара
11
4
 
6
 
! Отговори
GT преди 6 години
Ама разбира се, че трябва да се националиризат ЕРП-тата. Иначе как ще пускаме ток без пари на манговците преди избори!
10
7
 
9
 
! Отговори
ни са знай преди 6 години
Кои са тези ненормалницици, които се опитват отново да поправят имиджа на този ПУДЕЛ?
9
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нагъл лъжец!Кой ти вярва,бе?Пепел в очите на хората,докато се размият нещата.
8
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пак ще пускаме дискотеката, два часа с ток, два без като едно време. Държавно управление = безхаберно управление с колективна безотговорност. Напред към социализма, чрез национализация!
7
4
 
11
 
! Отговори
hm преди 6 години
До Анонимен"не продавайте ток от АЕЦ-а на тая пазаршишка пръдла"А като спре тока на 2 милиона души? Искаш ли да ти спреме тока за 1-2 месеца?
6
2
 
14
 
! Отговори
Бай Иван преди 6 години
И защо да купуваме ЕРП-тата. Да точите и после да ги продадете на безценица, или да ги оздравите, да набутате държавни пари в модернизация и др. глупости и да ги продадете.Гинка е избрана с цел да се разсмърди около нея и да се вдигне пушилка, но каква е идеята....
5
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нинова да стане премиер ! - трябва обаче да дойдат китайските работници да живеят тук 10години за да вземат БГ гражданство и да гласуват за нея и тогава може и да стане.Сега просто няма кой да я избере.
4
4
 
1
 
! Отговори
Armon преди 6 години
Ahaaaaa...iznasilvate bg businesladys?!...bg velik voinik...?!
3
8
 
11
 
! Отговори
хахаха преди 6 години
хахаха сидеров *** .......си
2
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Oсъдете Костов не продавайте ток от АЕЦ-а на тая пазаршишка пръдла и купете от Гинка енергитиката за 1 лев както Костов продаваше като от магазин за 1 лев на чехи и евреи.